Home Всичко за жената Ватикански хляб на щастието

Ватикански хляб на щастието

1250
1
SHARE

 

Манията по „хляба на щастието” достигна и до нас. Ако не сте чували още за него ще ви кажем, че това е специален, ритуален хляб, който домакините по цял свят приготвят.

 

hlqb

 Особеното при приготвянето на ватиканския хляб е, че не можете да си го направите сами, някой трябва да ви даде закваска.

Ватиканският хляб се приготвя само веднъж в живота.

Идеята на този хляб е, чрез предаването на закваската да получите и предадете добро и да се заредите с положителна енергия.

 Докато приготвяте хляба трябва да се отърсите от лошите мисли и да мислите само положителни неща, за да ви се сбъдне желанието, което сте си намислили.

Хлябът се приготвя по специална схема, която ще ви споделим сега:

Понеделник:

Към закваската, която са ви дали приятели добавяте 250 гр. захар, без да разбърквате. Покривате тестото с фолио и го оставяте на стайна температура.

Вторник:

Добавяте към тестото 250 мл. прясно мляко. Не разбърквате.

Сряда:

Прибавяте 250 гр. брашно, без разбъркване.

Четвъртък:

Разбърквате всички продукти и отново покривате с фолиото.

Петък:

Добавяте отново както следва: 250 гр.захар, 250 мл. мляко и 250 гр. брашно и разбърквате. Готовото тесто разделяте на 4 части, като оставяте едната за вас, а останалите три раздавате на приятели.

Събота:

Прибавяте към вашата част от закваската 250 гр. брашно, 250мл. олио, 3 яйца, половин пакетче бакпулвер, натрошен шоколад, ванилия, канела, орехи и стафиди.

Печете ватиканския хляб във форма за кекс.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY