Home Всичко за жената Важната причина защо трябва да дарите детето си с брат или сестра

Важната причина защо трябва да дарите детето си с брат или сестра

Ако се колебаете дали е необходимо да родите повторно, това ще ви увери и ще ви вдъхне увереност!

1430
0
SHARE

Важна причина да имате още едно дете е това, че по-малкото братче или сестриче е полезно за здравето им.
Проучване, проведено от Университета в Мичиган, показва, че ако едно дете стане батко или кака преди първи клас, това значително повишава риска от затлъстяване за него.

Когато детето ви е между 2 и 4-годишна възраст, повторното раждане е свързано с по-нисък индекс на телесната маса за баткото или каката. В същото време, за единствените деца на същата възраст, е три пъти по-вероятно да затлъстеят, щом тръгнат на училище.

Изложените ползи обаче засягат само по-голямото дете – не се забелязва такъв ефект върху индекса на телесната маса при по-малките братя и сестри.

„Проучването сочи, че ако едно дете има по-малък брат или сестра – в сравнение с това да има по-голям брат или сестра или да е само дете – е свързано с понижаване на риска от затлъстяване”, това разказва доктор Джули Луменг, педиатър в същия университет.

Специалистите са достигнали до този извод, след като са изследвали близо 700 деца от всички краища на САЩ.

Доктор Луменг е на мнение, че позитивният ефект може да се дължи на факта, че децата участват в повече „активни игри”, щом станат батковци или каки – по-малко вероятно е да водят заседнал начин на живот. Това също така би могло да се дължи и на промяната в храненето, настъпваща след раждането на по-малко дете в семейството. Отдавна е доказано, че малчуганите развиват своите дългогодишни навици за хранене около 3-годишна възраст.

LEAVE A REPLY