Home Здраве Болка в ухото – лечение по метода на баба!

Болка в ухото – лечение по метода на баба!

2219
0
SHARE

imagesНай-неприятната болка за един човек е да го боли зъб или ухо. Това не се понася добре от никой и самата мисъл за такава болка те кара да настръхнеш. Именно заради това, още нашите баби са намирали начин сами да се излекуват от такива болки. Всъщност, има много лесни трикове да премахнем болката в ухото, които са познати от нашите баби. Ето как лесно в домашни условия може да спрете болка в ухото:

– Белоцветен дебелец или познат още като цветето Алпийска роза е много добро решение за болка в ухото. Растението се гледа на керемида и ако ви боли ухо ви трябват само няколко листенца. Те са месести и от тях трябва да се изстиска сок. Прецежда се да няма парченца. След това се капват по няколко във всяко ухо. За няколко минути болката олеква.

– олио – това сигурно много хора го знаят. Загрява се малко олио, но наистина трябва да е леко затоплено. Сипете в една лъжица и загрейте със запалка за секунди. За да сте сигурни, че не е горещо пробвайте с пръст олиото. С помощта на памук сложете по 2-3 капки в ухото където боли, като главата трябва така да е сложена, че капките да влязат навътре. След 5-6 минути болката намалява.

–  чесън – Чесънът е подходящ да успокои болка в ухото, но не да се слага вътре в ухото. Чесънът е опасен ако се постави в ухото, особено ако е суров. Иначе има способността да помага. За това се прави на пюре, като се добавя и малко мазнина. Сложете го в марля и поставете на ушната мида за поне 5 минути. След това легнете така, че ако има нещо то да изтече.

LEAVE A REPLY