Home Начин на живот Амулети за късмет!

Амулети за късмет!

2371
0
SHARE

624-300-kak-da-gerdan-kolie-svobodno-vreme-verizhkaКъсметът май е тясно свързан с всяка наша стъпка през целия ни живот и много хора оправдават несполуките си, точно с липсата на ксъмет. Именно, това е една от причините много хора от различни култури да си намерят предмети, които да почитат, като вълшебни амулети за късмет. Амулетите обикновено са неща, които се носят, като гривна, гердан или просто такива, които се носят в джоба. Амулетът за късмет трябва винаги да е в човек, който иска да има късмет. Ето и едни от най-често срещаните амулети:

– Заешко краче – това е един от най-известните. Прави се от истинско краче на заек и се носи в джоба или на ключовете. Има обаче една подробност, ако искате такъв амулет трябва да ползвате задният ляв крак на заека, и от време на време да си играете с него, като го галите. Така успявате да предизвикате късмета си.

– Четирилистна детелина – това растение е добре познато на всички и ние го свързваме с носенето на късмет. По принцип детелината е с 3 листа и много рядко с 4 листа, именно за това се казва, че ако намериш детелина с 4 листа трябва да си я сложив в портфейла и да си я носиш там, а тя ще ти носи много късмет.

– Подкова – тя се води за защитник от лоши очи, които ви мислят само лопото. В много домове може да видите подкова до входната врата. Тя се слага там с краищата на горе, за да защитава семейството. Може да сия носите на врата, когато е малкса с верижка, но не забравяйте краищата да бъдат на горе.

– Ключ – Ключът от древни времена се счита за една силна вещ. Ако носите три ключа заедно това носи късмет, като се счита, че така ви се дава шанс да отворите лесно трите врати на щастието – богатство, здраве и любов.

 

LEAVE A REPLY